Drobečková navigace:

FOR BEAUTY


 
   

Jak vzniká celorepublikový vizuál krásy FOR BEAUTY pod vedením Markéty Davidovich


 

Kolem veletrhu For Beauty se točí vždy jen ti nejlepší profesionálové z nejlepších! Proto není divu, že vše má už řadu let pod palcem Markéta Davidovich, majitelka Make-up Institute Prague.

Vizuál pro veletrh For Beauty je již několikátým rokem čistě ve vaší režii. Jak se v průběhu let měnily preference na tváře? Jak moc bylo a je focení ovlivněno aktuálními trendy? Jaká musí být tvář vizuálu? 

Musí být krásná, výrazná a něčím nás musí zaujmout. Tvář vždy navrhneme a konzultujeme s hlavní manažerkou veletrhu, a zatím jsme se vždy shodly. (smích) Za ty roky už byly tvářemi různé dámy a slečny od modelek, zpěvaček, hereček a já už se těším, co řeknete na Novou Tvář roku 2025!

Jak dlouho trvá vznik vizuálu pro For Beauty? Od prvotní myšlenky po samotný proces focení…

Je to zhruba šest měsíců, kdy ladíme termíny s celým týmem. Pracujeme ve stabilním týmu – co se týče makeupu, stylingu, fotografa. Zveme si různé vlasové stylisty. Mám radost, že tento rok do toho s námi šel skvělý Tomáš Arsov. Po sestavení týmu se nahazují nápady. Fotíme vždy rok předem – tedy sledujeme trendy na příští rok, snažíme se o nadčasovost a současnost zároveň.

Jste majitelkou prestižní školy Makeup Institute Prague. Jaké jsou aktuální trendy v kurzech, které nabízíte? 

Poslední roky cítím velké zlepšení v přístupu studentů i ve výběru kurzů. Dříve se volily spíše kratší kurzy tzv. na efekt, teď převládají dlouhodobé kurzy, např. hitem je náš rekvalifikační makeup kurz MASTER PRO A-Z. Jedná se o celý měsíc, každý den po dobu čtyř týdnů studenti makají, dotknou se všech makeup témat od beauty až po extreme, a po ukočení rozjedou kariéru.

Jak zazářit a stát se úspěšnou makeup artistkou? 

Pokora, trpělivost a pracovitost. V rámci našich kurzů vedu sekci marketingu, kde radím začínajícím vizážistkám, jak se prodat a jak uspět. Vždy říkám, že 50 % je talent a 50 % je to, jak se umíte prodat. Za více než 15let fungování Institutu jsme vyškolili mnoho velmi úspěšných vizážistů, tak si dovolím tvrdit, že vím, o čem mluvím. (smích)

Které celebrity mají podle vás ty NEJ makeup looky? 

My spíš sledujeme makeup artisty než celebrity. (smích) Pro osvětu naší branže doporučuji všem makeup nadšencům sledovat takové hvězdy jako je Lisa Eldridge nebo Path McGrath. 

Ideální jídelníček pro bezchybnou a zářící pleť? 

Asi nikoho nepřekvapím svými radami – je to hodně spánku, pitný režim, pravidelná péče (odličování a podobně) a poslední dobou zastávám i názor, že produkty je třeba minimalizovat. Je extrémní doba, kdy se některé klientky takzvaně přešlechťují. Používají miliony věcí, ale žádnou z nich efektivně. Tedy méně je někdy více.

A nějaká top secret beauty rada? 

Za mě vede správná tvářenka. Miluju tvářenky, a i když jsem unavená, vím, že správná aplikace mě dokáže maximálně rozzářit.

Už za pár dní nás čeká podzimní edice veletrhu For Beauty, které jste opět součástí. Na co návštěvníky nalákáte?

Samozřejmě celé dva dny full make-upu! Budeme mít make-up pointy, kde budeme zdarma líčit a konzultovat, naši lektoři budou ukazovat crème de la crème z makeup světa, budeme tam my, vy, no zkrátka tu atmosféru musíte zažít! 


https://makeupinstitute.cz/
https://www.mymakeupschool.cz/ 
https://makeupbrands.cz/



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje